Om onze apps en configuraties te gebruiken moet je je eerst aanmelden voor een ExpressVPN-account.

Wilt u de app eenvoudig instellen? Wanneer u een Asus RT-AC68Uv3, RT-AC87U, RT-AC56R, RT-AC56S of RT-AC56U heeft, kunt u de ExpressVPN app instellingen voor routers gebruiken.

Deze handleiding laat u zien hoe u ExpressVPN op uw Asus-router kunt instellen met behulp van het OpenVPN protocol.

Niet alle ExpressVPN locaties zijn mogelijk beschikbaar voor handmatig ingestelde verbindingen. Om de volledige lijst met VPN locaties te gebruiken, gebruik het instellen voor de app.

Belangrijk: Het handmatig instellen van OpenVPN biedt niet dezelfde veiligheids- en privacyvoordelen als de ExpressVPN app. Als uw router AES-NI (bijv. RT-AC86U) niet ondersteunt, ervaart u mogelijk nu en dan problemen met snelheid terwijl u het handmatig instellen van OpenVPN gebruikt.

Belangrijk: Deze handleiding is alleen geschikt voor de volgende Asus-routers:
RT-N66U, RT-AC56U, RT-AC66U, RT-AC68Uv3, RT-AC87U, RT-AC5300, RT-AC3200, RT-AC3100, RT-AC1750, RT-AC88U, RT-AC66R, RT-AC55U en Merlin op Asus.

Belangrijk: Als u OpenVPN 2.6 gebruikt, kan het zijn dat u een waarschuwing krijgt met de tekst “–keysize is DEPRECATED” (sleutelgrootte is verouderd). Dit komt doordat ExpressVPN een optie voor sleutelgrootte heeft in het .ovpn bestand. Deze waarschuwing heeft geen effect op de functionaliteit van de VPN want OpenVPN 2.6 negeert de regel zonder verdere consequenties.

Als u deze waarschuwing wilt verwijderen, opent u het .ovpn bestand met een tekstverwerker en:

1. verwijdert u de regel die de sleutelgrootte bevat
    of
  2. zet u een # voor de sleutelgrootte (#keysize 256).

U kunt er ook voor kiezen de waarschuwing te negeren, dit heeft geen negatieve gevolgen.

Wanneer u niet kunt verbinden met uw router of wanneer u een DNS-lek ontdekt, kunt u voor onmiddellijke ondersteuning contact opnemen met de ExpressVPN helpdesk.

De volgende video demonstreert het proces voor instellen met gebruik van Asus standaard firmware.

U moet het OpenVPN configuratiebestand (.ovpn) downloaden voor de serverlocatie naar keuze.

Spring naar …

1. De VPN-configuratiebestanden downloaden
2. Uw ASUS-router configureren

1. De VPN-configuratiebestanden downloaden

Ga naar de ExpressVPN pagina voor instellen. Als hiernaar gevraagd wordt, voer uw inloggegevens van ExpressVPN en klik op Inloggen.

Voer uw inloggegevens van ExpressVPN in en klik op "Inloggen."

Voer de verificatiecode in die naar uw e-mailadres verstuurd is.

Aan de rechterkant, met OpenVPN al voor u geselecteerd, ziet u uw gebruikersnaam wachtwoord en een lijst met bestanden voor het instellen van OpenVPN.

Met OpenVPN al voor u geselecteerd, ziet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en een lijst met bestanden voor instellen van OpenVPN.

Klik op de locatie(s) die u wilt om de .ovpn bestanden te downloaden.

Houd dit browservenster open, u hebt de gegevens later nodig voor het instellen.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. Uw ASUS-router configureren

Ga naar het gedeelte dat op uw apparaat van toepassing is.

Asus stock firmware

In de adresbalk van uw browser, voer router.asus.com in om toegang te krijgen tot het router administratiepaneel.

Als het adres van uw router admininistratiepanel in het verleden ooit veranderd is en u deze niet kunt herinneren, kunt u deze in de instellingen van uw apparaat vinden.

Voer router.asus.com in uw browser in.

Log in met de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router. Deze zijn standaard admin.

Log in bij de admin van Asus met uw admin gebruikersnaam en wachtwoord.

Klik in de linkerbalk op VPN.

Klik op "VPN.”

Klik bovenaan op het tabblad VPN Client. Klik vervolgens op Profiel toevoegen.

Klik op "Profiel toevoegen."

Selecteer het tabblad OpenVPN en vul vervolgens de volgende details in:

Klik op OK.

Klik op "Uploaden."

Klik op Activeren om de VPN te starten.

Klik op "Activeren."

Zodra de verbinding succesvol is, zult u Icoontje bekijken. onder Verbindingsstatus zien.

Een "vink" icoontje onder verbindingsstatus.

Ga uw locatie en IP adres na om te bevestigen dat de VPN verbinding het doet.

Als u geen verbinding kunt maken, probeer de stappen hierboven of herhaal het proces met een ander bestand voor instellen van OpenVPN.

Om van VPN locatie te veranderen, upload een ander bestand voor instellen van OpenVPN, voer uw gebruikersnaam en wachtwoord voor het instellen van OpenVPN in, klik op Toepassen onderaan de pagina en zet de status van de dienst op Aan.

Asuswrt-Merlin

De Asuswrt-Merlin firmware is verschillende van de gewone Asus router firmware. Om ExpressVPN op Asuswrt-Merlin in te stellen:

1. In de adresbalk van uw browser, voer router.asus.com in om toegang te krijgen tot het router administratiepanel. Als het adres van uw router in het verleden ooit veranderd is en u deze zich niet meer kunt herinneren, kunt u deze in de instellingen van uw apparaat vinden.
  2. Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Deze zijn standaard beide admin.
  3. Onder Geavanceerde instellingen, selecteer VPN in het menu aan de linkerkant.
  4. Bovenaan, selecteer OpenVPN clients.
  5. Naast .ovpn-bestand importeren, klik op Bladeren… en upload het .ovpn configuratiebestand dat u hierboven gedownload heeft.
  6. Nadat het uploaden van het bestand klaar is, scroll naar beneden naar Basisinstellingen. Kopieer en plak de gebruikersnaam en het wachtwoord van de handleiding voor het instellen van ExpressVPN die u hierboven gevonden hebt.
  7. Scroll naar beneden naar Geavanceerde instellingen. Stel DNS configuratie accepteren als één van de volgende in: Streng (als u ExpressVPN gebruikt op alle apparaten die met de router verbonden zijn) of Exclusief (als u ExpressVPN enkel op bepaalde apparaten gebruikt).
  8. Als u de optie Internetverkeer omleiden door tunnel ziet, selecteer dan Ja/VPN Director.
  9. Onder Handmatig instellen, voer de volgende tekst in en klik op Toepassen.

fast-io
remote-random
pull
tls-client
verify-x509-name Server name-prefix
ns-cert-type server
route-method exe
route-delay 2
tun-mtu 1500
fragment 1300
mssfix 1200
keysize 256
sndbuf 524288
rcvbuf 524288

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven