Tässä artikkelissa näytetään, miten MAC-osoite suodatetaan ExpressVPN-reitittimellä laiteryhmien avulla. Lue lisää laiteryhmistä.

Mitä on MAC-osoitteen suodatus?

MAC-osoitteen suodatuksella reititin tarkistaa jokaisen siihen yhdistyvän laitteen MAC-osoitteen ja päättää määritettyjen sääntöjen perusteella, miten kunkin laitteen liikennettä käsitellään. ExpressVPN-reitittimet toimivat vastaavanlaisesti laiteryhmien avulla.

Uusien laitteiden verkon käytön estäminen

1. Kirjaudu ExpressVPN:ää käyttävään reitittimeesi.
  2. Valitse LISÄÄ RYHMÄ.
  3. Nimeä ryhmä ja valitse Tallenna.
  4. Uuden ryhmän sisällä paina Enemmän (…) -kuvaketta > KAIKKI SIJAINNIT.
  5. Valitse Ei internet-yhteyttä.
  6. Uuden ryhmän sisällä paina Asetukset-kuvaketta.
  7. Valitse Aseta oletukseksi.

Kaikki verkkoon liittyvät uudet laitteet näkyvät tässä ryhmässä, ja niiden pääsy verkkoon on estetty, kunnes siirrät ne toiseen ryhmään.

Tiettyjen laitteiden verkon käytön estäminen

1. Kirjaudu ExpressVPN:ää käyttävään reitittimeesi.
  2. Valitse LISÄÄ RYHMÄ.
  3. Nimeä ryhmä ja valitse Tallenna.
  4. Uuden ryhmän sisällä paina Enemmän (…) -kuvaketta > KAIKKI SIJAINNIT.
  5. Valitse Ei internet-yhteyttä.
  6. Lisää ryhmään laite, jonka verkon käytön haluat estää.

Usein kysytyt kysymykset

Tuoko MAC-osoitteen suodatus / laiteryhmät suojaa?

Ei, sillä laitteiden MAC-osoitteet ovat helposti väärennettävissä, joten MAC-osoitteiden suodatusta / laiteryhmiä ei pidä käyttää turvallisuustoimintona. Kyseessä on kätevä tapa järjestää laitteet.